Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Yahni 1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Yahni 1



Arpacık Soğanlı YahniTarifi - Arpacık Soğanlı YahniNasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Yahni Malzemeleri



Malzemeler:

1 kilo iri kuşbaşı koyun eti

20 adet arpacık soğanı veya 2 baş İri soğan

3 çorba kaşığı margarin

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 demet dereotu


Hazırlanışı

Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin

Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla