Konu
:
Terbiyeli Kuzu Kapama 1
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Kuzu Kapama 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Kuzu Kapama 1
kuzu eti terbiyesi nasıl yapılır - terbiyeli kuzu kapama tarifiMALZEMELER
6 parça Kuzu Kapama
100 gr
tereyagi
2 orta boy kuru sogan
2 çay kasigi sarmisak sos
1 çorba kasigi Un
5 su bardagi ilik su
2 orta boy patates
1 orta boy kök kereviz
3 havuç
1 demet pazi
1 demet taze sogan
1 marul veya kivircik salata
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi tuz
1 çorba kasigi toz seker (kerevizleri basmak için)
1 çorba kasigi Un
1/2 limonun suyu
Terbiye için:
2 yumurta sarisi
2 çorba kasigi Un
1/2 limon suyu
1 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Kuru sogani soyup kusbasi dograyin
Tereyaginda soganlari kavurun
Kapama parçalarini ekleyip etler kendi suyunu birakincaya kadar orta ateste 5 dk
pisirin
Bir çorba kasigi unu etlerin üzerine serpin
Sarmisak sosunu ve ilik suyu yavas yavas tencereye ekleyin
Kapagi kapali olarak orta ateste bir buçuk saat pisirin
Etler yumusamaya baslayinca tozsekeri ve tuzu koyun
Iyice pistiginde havuçlari, dörde bölünmüs marul yapraklarini, dogranmis taze sogani, ve pazi yapraklarini ekleyin
5 dk
daha pistikten sonra parmak seklinde dogradiginiz patatesleri, elma gibi soyulmus ve dogranmis enginar kökünü de katip 15 dk
daha pisirin
Atesten indireceginiz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin
Terbiye malzemesini iyice karistirin
Kaynamakta olan kuzu kapamanin suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karistirin ve terbiyeyi yemegin içine katarak bir tasim kaynatin
Atesten alin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul