06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Siyah Erikli Dana Kuşbaşı
Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Tarifi - Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Yapılışı - Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Malzemeleri
1 kg Banvit Kırmızı Kuşbaşı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
15 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
200 ml su
15 adet siyah erik (kuru, ıslatılmış)
4 adet çarliston biber (ince kıyılmış)
6 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
6-8 adet marul yaprağı (yarısı iri doğranmış)
Tuz
Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 10 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek, soğan ve sarımsakları katıp, 7-8 dak daha pişirin
Salçayı hatifçe karıştırarak ve yavaş yavaş suyu akıtıp yedirin ve etlerin üzerine gezdirin Erikleri katın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dak pişirin
Biberleri ve defne yapraklarını katın Tuz ve karabiber serpip, elma sirkesini gezdirin 4-5 dak daha pişirip, ateşten alın
Doğranmış marul yapraklarını serpip, 4-5 dak Dinlendirin Bütün marul yaprakları ile birlikte servis yapın
|
|
|