Konu
:
Ayvalı Et
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Et
Ayvalı Et Tarifi - Ayvalı Et Nasıl Yapılır - Ayvalı Et Malzemeleri
Ayvalı Et
Malzemeler
· 1 kg kemikli kuzu veya dana eti
· 4 orta boy ayva
· 1 iri soğan
· 3 çorba kaşığı sıvıyağ
· 1 çay bardağı tozşeker
· Tuz
Yapılışı
Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın
Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Kemikli parça etleri soğana ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin
Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin
Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin
Bir çay bardağı tozşekeri ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul