Konu
:
Etli Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kereviz
Etli Kereviz Tarifi - Etli Kereviz Nasıl Yapılır - Etli Kereviz Malzemeleri
Malzemeler
5 adet iri kereviz
500 gr
Kuşbaşı et
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
3 adet domates
3 adet sivribiber
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
yarım limon
2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı et suyu
100 gr
kaşar rendesi
Yapılışı
Kerevizler soyulup ortadan ikiye bölünerek içleri oyulur ,kararmamsı için limonlu suyun içine atılır
İçinden çıkan parçalar,patates ve havuçlar zar büyüklüğünde doğranır
Doğranmış etler iki kaşık yağla kavrulur , suyunu salıp çekince doğranmış olan havuç ve soğan ilave edilir ,ince kıyılmış sarımsaklar, domates ve biberler ilave edilerek bir yemek kaşığı salça ve baharatla tuzu ilave edilir, iki su bardağı su veya et suyu ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Kerevizler yağda kızartılır tepsiye dizilir içlerinden çıkan kereviz ile patatesler de kızartılır
Pişen etle birlikte kızartılan kereviz, patates,maydanoz harmanlanarak kerevizlerin içine yerleştirilir
üzerlerine kaşar rendesi serpilir etlerden süzülen salçalı sos tepsiye dökülür bu şekilde fırınlanır kaşar peyniri eriyince fırından çıkartılır maydanoz ,kereviz yaprakları ve domatesle servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul