Yalnız Mesajı Göster

Kemikli Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kemikli Güveç Nasıl Yapılır



kemikli et güveci - güveç yapılışı - koyun kaburgası güveç tarifiMalzemeler:


Yarım adet koyun kaburgası

5 diş sarımsak

3 adet kuru soğan

4 adet sivri biber

4 adet domates

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1,5 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber


Yapılışı:


Kaburgalar iri doğranır Diğer malzemeler de doğranır Toprak güveve konur Üzerine tuz, karabiber serpilir ve yağ gezdirilir İyice karıştırılır Kapağı sıkıca kapatılır Hızlı ateşte 15 dakika pişirilir Sonra 160 derece fırında 1,5 saat pişirilir Sıcak olarak servise sunulur


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla