Konu
:
Etli Türlü Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Etli Türlü Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Türlü Güveç
türlü sebze ile et güveç - etli sebze güveci nasıl yapılır - et güveciMALZEMELER
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
YAPILIŞI
Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun
Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin
Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin
Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin
Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin
Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin
Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin
8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin
Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun
Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul