Konu
:
Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır
balkabaklı etli güveç - güveç çeşitleri - balkabağı güveci - balkabaklı kuzu güveçMalzemeler:
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 kg soyulmuş bal kabağı
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
Tarifi:
Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir
Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır
Et suyunu salıp çekince salça atılır
2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır
Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır
Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır
Kapağı kapatılır
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul