Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır



balkabaklı etli güveç - güveç çeşitleri - balkabağı güveci - balkabaklı kuzu güveçMalzemeler:


Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 kg soyulmuş bal kabağı

1 baş kuru soğan

2 diş sarımsak

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı salça


Tarifi:


Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır Et suyunu salıp çekince salça atılır 2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır Kapağı kapatılır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla