Konu
:
Fırında Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Güveç Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Güveç Tarifi
türlü güveç nasıl yapılır - fırında sebze güveciMalzeme:
250 gr
kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy patates
100 gr
taze fasulye
100 gr
bamya
4 adet sivri biber
1 orta boy kabak
1 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
3 orta boy soğan Tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Soğanları piyaz biçiminde doğrayın
Patates, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup parmak kalınlığında dilimleyin
Bamyaların başlarını küllah biçiminde kesin
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp ikiye bölün
Sivri biberleri halka biçiminde doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın
Domatesleri parmak kalınlığında doğrayın
Güvecin altına etleri, üzerine sırasıyla patates, fasulye, bamya, patlıcan, biber, soğan ve domatesleri dizin
Sebzelerin üzerine tuz ve karabiberi serpin
Tereyağını eritip, sebzelerin üzerinde gezdirerek dökün
Fırını orta derecede ısıtıp 1 su bardağı su katın
Güvecin ağzını kapatarak 80 dakika kadar pişirin
Not: Arzu ederseniz güveci 30 dakika ocakta tuttuktan sonra fırına verip yarım saat daha pişirebilirsiniz
Ocağa koymadan önce güvece 1 su bardağına yakın su koyabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul