Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Biftek Ruloları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Biftek Ruloları



biftek tarifi - biftek nasıl pişirilir - rulo biftek - patates püreli biftekMalzemeler:


750 gr ince dövülmüş biftek

1 çorba kaşığı çemen

Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı nişasta

Tuz

Karabiber

Kekik

Pulbiber


Püre için:


2 su bardağı dondurulmuş bezelye

5 adet orta boy patates

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt veya krema

Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Karabiber


Tarifi:


Etleri dövüp, üstlerine tuz ve karabiber serpin Her dilimin üzerine çemen sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun Tereyağını eritip, ruloları arkalı önlü kızartın Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ekleyin


Kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişirin Püre için bezelyeleri haşlayıp, robottan geçirin Patatesleri haşladıktan sonra soğutun ve üzerine tereyağı, sıcak süt, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek ezin Püreyi ezilmiş bezelyelere ekleyip, karıştırın


Pişen etleri tavadan aldıktan sonra, kalan suya bir çay bardağı suda açılmış nişastayı ekleyin Birlikte birkaç dakika pişirin Hazırladığınız sosun yarısını servis tabağına dökün Üzerine etleri ve püreyi koyun Kalan sosu da üstlerine gezdirin Kekik ve pulbiber serperek servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla