Konu
:
Bezelyeli Biftek Ruloları
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Biftek Ruloları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Biftek Ruloları
biftek tarifi - biftek nasıl pişirilir - rulo biftek - patates püreli biftekMalzemeler:
750 gr
ince dövülmüş biftek
1 çorba kaşığı çemen
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber
Püre için:
2 su bardağı dondurulmuş bezelye
5 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt veya krema
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Tarifi:
Etleri dövüp, üstlerine tuz ve karabiber serpin
Her dilimin üzerine çemen sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun
Tereyağını eritip, ruloları arkalı önlü kızartın
Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ekleyin
Kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişirin
Püre için bezelyeleri haşlayıp, robottan geçirin
Patatesleri haşladıktan sonra soğutun ve üzerine tereyağı, sıcak süt, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek ezin
Püreyi ezilmiş bezelyelere ekleyip, karıştırın
Pişen etleri tavadan aldıktan sonra, kalan suya bir çay bardağı suda açılmış nişastayı ekleyin
Birlikte birkaç dakika pişirin
Hazırladığınız sosun yarısını servis tabağına dökün
Üzerine etleri ve püreyi koyun
Kalan sosu da üstlerine gezdirin
Kekik ve pulbiber serperek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul