Konu
:
Köy Usulü Biftek Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Köy Usulü Biftek Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köy Usulü Biftek Nasıl Pişirilir
tarhunlu biftek - salçalı biftek - mantarlı biftekMalzemeler:
6 dilim biftek
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
100 gr
mantar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
1 bardak sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
2 dal tarhun
Tarifi:
6 dilim bifteği kesme tahtasının üzerine alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyin
Etleri sert bir cisimle dövün
Aynı işlemleri etlerin arka yüzlerine de uygulayın
Dövdüğünüz et dilimlerini una bulayın
Tavaya 1 bardak sıvı yağ koyun biraz ısınınca et parçalarını içine yerleştirin
Etleri fazla kızarmasına izin vermeden ters yüz ederek soteleyin
Hafif sotelediğiniz etleri bir tabağa alın
Tavadaki sıvıyağı bir kabın içine alın ve tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyun
Önceden dilimlediğiniz soğan halkalarını tavaya koyun ve pembeleşene kadar soteleyin
Soğanların arkasından önceden dilimlediğiniz mantarları koyun ve rengi hafif kırılana kadar soteleyin
Sotelediğiniz karışımın üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edin ve salça tavanın dibini tutuncaya kadar iyice kavurun
Salça kavrulurken üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1 bardak su ilave edin
Tabağın içine aldığınız etleri tavadaki sosun içine yerleştirin
Etlerin üzerine iki dal tarhun ekleyin ve tavanın kapağını kapatarak 30 dakika pişirin
Pişen etlerinizi servis tabağına alın üzerine tavadaki sostan ilave edin ve servise hazır hale getirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul