Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Kuzu Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Kuzu Yahnisi



Baklalı Kuzu Yahnisi Tarifi - Baklalı Kuzu Yahnisi Nasıl Yapılır - Baklalı Kuzu Yahnisi Malzemeleri


Baklalı Kuzu Yahnisi


4 kuzu pirzolası (ya da kemikli parça kuzu eti; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

30 g yağsız pastırma (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)

1 soğan (ince doğranmış)

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)

2 tatlı kaşığı kuru fesleğen

1 tatlı kaşığı sirke

300 g taze iç bakla

bir tutam tuz


Pirzolaların (ya da kuzu eti parçalarının) üstüne karabiberi serpip, bir kenara bırakın Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca pirzolaları koyupher iki yanlarını 1'er dakika kızartın Sonra delikli spatulayla bir-tabağa çıkarın

Tavaya pastırma şeritleri ve soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Sarımsakları ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1 dakika daha pişirin

Pirzolaları tavadaki karışrmın üstüne koyup, domatesler, fesleğen, sirke, içbaklalar ve tuzu ekleyerek, tıkırdamaya bırakın Tıkırdamaya başlayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, baklalı kuzu yahnisini, pirzolalar yumuşayıncaya (ama aşırı yumuşamamalıdırlar) kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin

Tavayı ateşten alıp, baklalı kuzu yahnisini 4 tabağa bölüştürerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla