Konu
:
Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama
İncik Kapama - Et Yemekleri - Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik
Malzemeler
10 adet Kuzu İncik
3 çorba kaşığı PINAR Un
100 gr
PINAR Tereyağı
400 gr
havuç
1 kg
patates
1 adet marul
1/2 limon
2 adet damla sakızı
1/2demet dereotu
10 diş sarmısak
Tuz, karabiber
1 adet defne yaprağı
Kaç Kişilik 10
Hazırlanışı
ETİ PİŞİRİRKEN
Bir tencerede PINAR Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin
Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin
Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin
Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın
Tencereyi ara ara karıştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın
Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin
Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın
Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin
Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin
1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın
Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin
Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın
Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk
kadar kaynatın
PİŞİRDİKTEN SONRA
Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk
kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul