Konu
:
Doldurulmuş Sığır Filesi
Yalnız Mesajı Göster
Doldurulmuş Sığır Filesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doldurulmuş Sığır Filesi
Doldurulmuş Sığır Filesi Nasıl Yapılır - Bonfile Yemeği - Soslu Bonfile
MALZEMELER
1 adet bütün bonfile
250 gram hindi eti (beyaz kısmından)
80 gram krema
1 tutam kırık karabiber
Yeteri kadar tuz
150 gram kestane şekeri
Sos için:
1 adet hindinin kemikleri
1 adet havuç, l adet kereviz
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı mısır özü yağı
1 çorba kaşığı un
Yeteri kadar su
1 kahve fincanı krema
Tane karabiber, tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün, irice bir bonfileyi temizleyin
İçini bıçakla oyarak, tam ortaya gelen kısmı çıkarın
Bu arada hindi etini kuşbaşı iriliğinde doğrayın
Hindi etini sıvı yağda pembeleştirin
Soğuttuktan sonra kıyma makinesinde iki defa çekin, irice kesilmiş kestane şekerini, kremayı ve tuzu ekleyin
Bütün malzemeleri yoğurun
Harcı oyulmuş bonfilenin içine doldurun
Üzerine sıvı yağ sürün
Kırık karabiber ve tuz serpin
Geniş bir tavada sıvı yağda 3-4 dakika pembeleştirin
Sonra fırın tepsisine aktarın
180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin
Servis tabağında dilimleyin
Sos için bir miktar hindi kemiğini sıvı yağda kızartın
Üzerine kıyılmış havuç, kereviz ve soğan, tane karabiber, defne yaprağını ilave edin
Bir süre daha kavurduktan sonra kremayı ve yeteri kadar suyu ekleyin
Ağır ateşte 2 saat kadar kaynatın ve süzün
Daha sonra başka bir tencereye mısırözü yağı ve bir çorba kaşığı un ekleyin
1-2 dakika kavurun
Hazır olan hindi suyunu ilave edin
Bir defa kaynattıktan sonra süzün
Tuzunu ayarlayın
Dilimlenmiş bonfile ile birlikte servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul