Konu
:
Yoğurtlu Biftek Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Biftek Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Biftek Nasıl Pişirilir
Yoğurtlu Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Pişirme - Yoğurtlu Biftek Tarifi
Malzemeler
• 500 gr bifteklik et
• 200 gr nohut
• 1 küçük soğan
• 4-5 adet patates
• 250 gr yoğurt
• 3-4 diş sarımsak
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı un
• Kırmızıbiber
• Karabiber
• Tuz
Tarifi
1 - Bifteklik et gayet ince dilimlerde hazırlanır
Havanla dövülüp çoğaltılır
2- Soğan rendelenip tuz ile bifteklerin her yerine sürülür
Kırmızıbiber ve karabiber de bifteklerin üzerlerine serpilir
3- Tavaya sıvıyağ konup kızdırılır
Biftekler kızgın yağa atılıp iki tarafı nar gibi olup iyice pişinceye kadar kızartılır
Kızaran biftekler servis tabağına çıkartılır
4- Nohut ayıklanıp akşamdan bol suda bekletilir
Nohut su ile tencereye konup haşlanır
Nohut ezilinceye kadar haşlanıp ateşten
alınıp suyu süzdürülür
Kabuklan çıkartılıp mikserde püre haline getirilir
5- Patatesler suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır
Kabukları soyulup robotta püre haline getirilir
Nohut püresi ile patates püresi karıştırılıp tuz ve karabiber katılır
1 çay bardağı un ve bir yumurta kırılıp iyice yoğrulur
Ramazan Sofrası G37)
6- Tavada yağ kızdırılıp nohutlu püreden lokma gibi yapılıp kızgın yağa atılır
İki tarafı kızartılıp kayık tabağa çıkartılır
Kayık tabağın ortasına kızarmış biftekler ve püreler sıralanır
Sarımsak ezilip yoğurt ile karıştırılıp bifteklerin üzerine dökülür
7- Tavadaki yağ kızdırılıp kırmızıbiber katılıp yoğurdun üzerine gezdirilir
Sıcak olarak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul