Konu
:
Sivas Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Sivas Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sivas Tavası
Sivas Tavası - Sivas Tavası Tarifi
Malzeme :
1 kuzu kol
5 patlıcan
9 biber
6 domates
1 baş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır
Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır
Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır
Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır
Tepsiye pişen etler alınır
Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır
Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir
Sarımsak lar da serpilir
Tuz ve karabiber serpip fırına verilir
Tekrar 15 dakika daha fırında pişirilip pilavla sıcak ikram edilir
Sosu için; soğan ve sarımsak doğranarak zeytinyağında sotelenmeye alınır
Üzerine salça ve doğranmış domates eklenir
En son sosisler, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur
Daha sonra biraz su eklenerek sos yağa binene kadar pişirlir
Ekmekler ve sos hazırlanınca ekmekler ortadan kesilerek içerisine sos, sosis, turşu ve hardal konularak sıcacık bir şekilde sunulur
Böylelikle büfe sosisliyi çocuklarınıza evinizde en sağlık şekilde sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul