Konu
:
Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Pişirme - Biftek Yemekleri
Malzemeler:
4 dilim biftek
5 kare milföy
4-5 mantar
1 sivribiber
2 çorba kaşığı doğranmış domates
Tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
50 gr tereyağı ya da margarim
Yapılışı:
Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin
Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin
Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın
Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin
Sivribiberi ince doğrayıp ekleyin
Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün
Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın
Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin
Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin
Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul