Yalnız Mesajı Göster

Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir



Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Pişirme - Biftek Yemekleri





Malzemeler:


4 dilim biftek

5 kare milföy

4-5 mantar

1 sivribiber

2 çorba kaşığı doğranmış domates

Tuz, karabiber

1 yumurta sarısı

50 gr tereyağı ya da margarim



Yapılışı:


Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin


Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin Sivribiberi ince doğrayıp ekleyin Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin


Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin


Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla