Konu
:
Kestaneli Dana Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Dana Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Dana Güveç
Malzemeler:
# 400 gr dana kuşbaşı
# 20 kestane
# 2 havuç
# 8-10 arpacık soğan
# 10 diş sarımsak
# 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
# 3 defneyaprağı
# 1 çorba kaşığı kuşüzümü
# 1 tatlı kaşığı tozşeker
# 1 çorba kaşığı sirke
# 5-6 sivribiber
# 1 çorba kaşığı nar ekşisi
# 1 su bardağı su
# 30 gr margarin
# 2 dal maydanoz
# Tuz
Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsakları soyun
Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın
Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin
* Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun
Biberleri temizleyip iri iri doğrayın
Havuçları temizleyip dilimleyin
* Eti güvece alın
Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin
Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin
Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin
Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul