Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Püreli Biftek Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Püreli Biftek Sarma



Malzemeler


4 adet biftek (ince dövülmüş)


4 adet maydanoz sapı


1 adet domates


1 yemek kaşığı sıvıyağ


su



İç pilav için


1/2 su bardağı arpa şehriye


1/2 su bardağı kaynamış su


1 yemek kaşığı dolmalık fıstık


1 yemek kaşığı kuş üzümü


1/2 tatlı kaşığı tarçın


1 yemek kaşığı sıvıyağ


tuz



Patlıcan yatağı için


4 adet patlıcan


5 yemek kaşığı kaşar peynir (rendelenmiş)


1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı


Fıstıklar ve arpa şehriye sıvı yağda 3-4 dakika kavrulur


Sapları temizlenip suda bekletilen kuş üzümleri, tarçın, tuz ve su eklenir


Suyunu çekene kadar iç pilav beklenir


Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulduktan sonra tereyağ ve kaşar peynirle beraber blenderdan geçirilip püre elde edilir


Pişen iç pilav bifteklerin uç tarafına konulup sarılır


Sarılan biftekler açılmaması için maydanoz sapları ile bağlanır


Biftek ruloları sıvıyağ konulan tencereye dizilir


Üzerine rendelenmiş domates ve su gezdirilir


İlk 2-3 dakika kapağı kapalı olarak daha sonra suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirilir


Servis yapılacağı zaman hazırlanan patlıcan püresi bir tavada ısıtılıp tabaklara konulur Üzerine biftek yerleştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla