Konu
:
Patlıcan Püreli Biftek Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Püreli Biftek Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Püreli Biftek Sarma
Malzemeler
4 adet biftek (ince dövülmüş)
4 adet maydanoz sapı
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
su
İç pilav için
1/2 su bardağı arpa şehriye
1/2 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Patlıcan yatağı için
4 adet patlıcan
5 yemek kaşığı kaşar peynir (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Fıstıklar ve arpa şehriye sıvı yağda 3-4 dakika kavrulur
Sapları temizlenip suda bekletilen kuş üzümleri, tarçın, tuz ve su eklenir
Suyunu çekene kadar iç pilav beklenir
Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulduktan sonra tereyağ ve kaşar peynirle beraber blenderdan geçirilip püre elde edilir
Pişen iç pilav bifteklerin uç tarafına konulup sarılır
Sarılan biftekler açılmaması için maydanoz sapları ile bağlanır
Biftek ruloları sıvıyağ konulan tencereye dizilir
Üzerine rendelenmiş domates ve su gezdirilir
İlk 2-3 dakika kapağı kapalı olarak daha sonra suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirilir
Servis yapılacağı zaman hazırlanan patlıcan püresi bir tavada ısıtılıp tabaklara konulur
Üzerine biftek yerleştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul