Konu
:
Fırında Sebzeli Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sebzeli Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sebzeli Pirzola
Malzemeler:
2 kg bütün kuzu pirzola
300 gr arpacık soğan
10 diş sarımsak
200 gr saplı kiraz domates
6 patates
Yarım su bardağı şarap
1 su bardağı sıcak su
1 dal taze biberiye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin
Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin
Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın
Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin
Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın
* Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin
Tuz ve karabiber serpin
* Soğan ve sarımsakları soyun
Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin
Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin
Şarap ve sıcak suyu ekleyin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin
Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin
Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin
* Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın
Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul