Konu
:
Erişteli Süt Kebap Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Erişteli Süt Kebap Kavurması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişteli Süt Kebap Kavurması
6 kişilik
Malzemeler:
1 kg (koyun koldan kesilmiş) kuşbaşı et
50 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı sıcak süt
5 soğan
2 taze soğan sapı
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Erişte için:
1 paket hazır erişte
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
*Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün
Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyuyla sulandırıp tencereye alın
Tereyağını ekleyip kısık ateşte karıştırın
Erişteyi ilave edip harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin
*Soğanları soyup piyaz doğrayın
Taze soğan saplarını ince doğrayın
Maydanozu dal dal ayırın
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin
Eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun
Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin
Et suyunu çekince ocaktan alın
Taze soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın
Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin
Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul