Yalnız Mesajı Göster

Gerdan Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdan Haşlama





6 kişilik
Malzemeler:
6 parça koyun gerdanı

6 patates

2 havuç

8 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 soğan

10 gr tereyağı

1 defne yaprağı

1 limonun suyu

Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
*Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin Havuçları temizleyip dilimleyin Soğanı temizleyip kıyın


*Et, ayçiçeği yağı ve kıyılmış soğanı bir tencereye alın 2-3 dakika karıştırarak kavurun Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın 25 dakika kadar pişirin Sırasıyla havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Limon suyu ve tereyağını ilave edin Karıştırıp ocaktan alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla