Konu: Doğaba
Yalnız Mesajı Göster

Doğaba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğaba



et yemeği tarifi - doğaba nasıl pişirilir

Doğaba malzemeleri


1 su bardağı aşurelik buğday


750 gr kemikli et (kol veya kaburga)


10 su bardağı su


500 gr süzme yoğurt


1 yumurta


1 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı tereyağı


Nane


Kekik


Kırmızı pulbiber


Tuz

Köfte malzemesi


250 gr kıyma


1 çay bardağı pirinç


Nane


Kekik


Karabiber


Tuz

Doğaba:

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister Bu da onlardan biri


Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin


Köfte için; pirinci 20 dakika sıcak suda bekletin Süzüp robottan geçirin Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın Süzme yoğurdu bir kaba alın Yumurta ve unu ekleyip çırpın Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin Tencereyi ocaktan alın


Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın Tuz ve baharat ekleyip karıştırın Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla