Konu
:
Kilis Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kilis Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kilis Kebabı
Kilis Kebabı - Gülay Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep
Malzemeler:
1 kilo kuzu etinden az yağlı zırhta veya makinede çekilmiş kıyma
5 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet taze kırmızı biber
Yarım limon suyu
Yarım kilo domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı yenibahar, tuz
Yapılışı:
Tencerenin içine yarım çay bardağı zeytinyağı boşaltılarak küçük kesme şeker büyüklüğünde iki soğan ve kırmızı biber doğranır, ateşte hafif soldurulur
Bir kabın içerisine 1 kilo kıyma konarak, içine az miktarda tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur
Patlıcanların kabukları soyularak boydan ikiye kesilir ve kesilen patlıcanlar üçgen şeklinde doğranarak mangal veya ızgarada bir patlıcan ve erik büyüklüğünde yuvarlanan kıymalar çok hafif şekilde közlenir
Közlenen patlıcan ve etler kavrulmuş soğanların içine yerleştirilir
Üzerine domatesler soyularak küçük küçük doğranıp üzerine dizilir
Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı toz biber ve yarım limon suyunun üzerine iki su bardağı su ilave edilerek tencerenin içerisine yavaş yavaş dökülür ve ocakta yarım saat pişirilir
Piştikten sonra yarım çay kaşığı yenibahar üzerine dökülüp sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul