Yalnız Mesajı Göster

Kilis Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kilis Kebabı



Kilis Kebabı - Gülay Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep





Malzemeler:

1 kilo kuzu etinden az yağlı zırhta veya makinede çekilmiş kıyma

5 adet orta boy patlıcan

2 adet orta boy soğan

1 adet taze kırmızı biber

Yarım limon suyu

Yarım kilo domates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı yenibahar, tuz


Yapılışı:

Tencerenin içine yarım çay bardağı zeytinyağı boşaltılarak küçük kesme şeker büyüklüğünde iki soğan ve kırmızı biber doğranır, ateşte hafif soldurulur Bir kabın içerisine 1 kilo kıyma konarak, içine az miktarda tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur

Patlıcanların kabukları soyularak boydan ikiye kesilir ve kesilen patlıcanlar üçgen şeklinde doğranarak mangal veya ızgarada bir patlıcan ve erik büyüklüğünde yuvarlanan kıymalar çok hafif şekilde közlenir Közlenen patlıcan ve etler kavrulmuş soğanların içine yerleştirilir Üzerine domatesler soyularak küçük küçük doğranıp üzerine dizilir Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı toz biber ve yarım limon suyunun üzerine iki su bardağı su ilave edilerek tencerenin içerisine yavaş yavaş dökülür ve ocakta yarım saat pişirilir Piştikten sonra yarım çay kaşığı yenibahar üzerine dökülüp sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla