Konu
:
Sığır Karpaçyo
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Karpaçyo
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Karpaçyo
Sığır Karpaçyo Tarifi - Sığır Karpaçyo Yapılışı - Sığır Karpaçyo Nasıl Yapılır - Sığır Karpaçyo Malzemeleri
1 adet limon suyu
Aldığı kadar maydanoz
1 adet göbek salata
Aldığı kadar biberiye
250 gr zeytinyağı
Aldığı kadar karabiber
Aldığı kadar kekik
800 gr kontrfile
Aldığı kadar tuz
1 adet limon
Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın
Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin
Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin
Etleri çukur bir tabağa yayın
Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin
Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin
Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın
Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin
Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin
Bu yemek soğuk yenir
Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz
Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul