Yalnız Mesajı Göster

Sığır Karpaçyo

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo



Sığır Karpaçyo Tarifi - Sığır Karpaçyo Yapılışı - Sığır Karpaçyo Nasıl Yapılır - Sığır Karpaçyo Malzemeleri

1 adet limon suyu

Aldığı kadar maydanoz

1 adet göbek salata

Aldığı kadar biberiye

250 gr zeytinyağı

Aldığı kadar karabiber

Aldığı kadar kekik

800 gr kontrfile

Aldığı kadar tuz

1 adet limon


Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz


Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla