06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada Soslu Kuzu Eti
Yufkada Soslu Kuzu Eti Tarifi - Yufkada Soslu Kuzu Eti Nasıl Yapılır - Yufkada Soslu Kuzu Eti Malzemeleri
Malzemeler
3 adet yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Harcı için:
3 yemek kaşığı margarin
250 gr kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Sos için:
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Yağ için:
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Kuzu kuşbaşıları, çöp şişlik gibi doğrayın Kuru soğanı piyazlık doğrayın Havuç kabuğunu kazıyıp, rendeleyin Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Yayvan bir tencerede margarini kızdırın, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, iyice kavurarak renk verdirin Etler renk alınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavur Soğanlar pembeleşince kıyılmış çarliston biber, rendelenmiş havuçu, küp küp doğranmış domatesi, tuzu, karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin Yufkaları ortadan 2ye katlayıp, uzun kenarından kesin Bir fırça yardımıyla kasenin içine koyduğunuz sıvı yağ ile yufkların üzerlerine yağlayıp, tekrar ortadan ikiye böldükten sonra sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirin (tepsi böreği yapar gibi ) 1,5 yufkayı yağlayıp, tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine kuzu etli sebzeli harcı koyup, kalan 1,5 adet yufkayı da aynı şekilde sıvı yağ ile yağlayıp, tepsiye yerleştirin Yufkaların en üstünü sıvı yağ ile yağlayıp, kare dilimler halinde kesin Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin Sosu için derin bir tencerede et suyunu kaynatın Üzeri için küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine kırmızı pul biberi ekleyip, bir taşım kavurup, sosu ateşten alın Derin bir kaseye yoğurdu, kıyılmış sarımsağı ve tuzu koyup, çırpın Fırından çıkardığımız yufkada kuzu etinin üzerine et suyu döküp, kapattığınız sıcak fırında 10 dakika bekletin Dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip, margarin ve kırmızı pul biberli sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|