Yalnız Mesajı Göster

Beşemal Soslu Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşemal Soslu Et



Beşemal Soslu Et Tarifi - Beşemal Soslu Et Nasıl Yapılır - Beşemal Soslu Et Malzemeleri



BEŞEMEL SOSLU ET


Malzemeler


500 gram kuşbaşı et

2 yemek kaşığı acı sos


Defne Yaprağı

karabiber


Beşamel Sos için


1,5 su bardağı süt

50 gram margarin

2 yemek kaşığı un

100 gram kaşar peynir


Yapılışı


Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır Un yağ ile kavrulurSüt yavaş yavaş karışıma eklenirKıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilirİçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulurBorcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılırÖnceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilirÜzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilirPeynirler kızarınca servis yapılabilir


Alıntı Yaparak Cevapla