Yalnız Mesajı Göster

Milföye Sarılı Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföye Sarılı Pirzola



milföylü tarifler - pirzola nasıl pişirilir - pirozlalı milföy tarifi

Milföye sarılı pirzola malzemeleri


6 kuzu pirzola


8 kare milföy hamuru


1 yumurtanın sarısı


1 tatlı kaşığı çörekotu


100 gr mantar


Yarım sarı dolmalık biber


Yarım kırmızı dolmalık biber


Yarım yeşil dolmalık biber


2 çorba kaşığı sıvıyağ


2 diş sarımsak


1 soğan


1 çorba kaşığı domates salçası


Tuz


karabiber

Milföye sarılı pirzola hazırlanışı


Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın

Mantarları temizleyip dilimleyin

Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri

çekirdekli kısımlarını temizleyip küp doğrayn

Soğanı soyup doğrayın Sarımsakları soyup ezin


Pirzolaları tavada iki taraflı kızartın

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin

Mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin

Salça, sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip soteleyin

Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın


Milföy hamurlarını buzluktan alıp oda

ısısında hafif yumuşayana kadar bekletin

6 milföy hamurunun ortalarına birer pirzola

yerleştirip mantarlı karışımı etlerin üzerlerine paylaştırın

Milföyün kenarlarını etin yarısı açık kalacak şekilde üst üste kapatın


Kalan hamurları yıldız şekilli kalıpla kesin

Elde ettiğiniz 6 yıldız hamurla süslemeleri yapın

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı

fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla