Konu
:
Milföye Sarılı Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Milföye Sarılı Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföye Sarılı Pirzola
milföylü tarifler - pirzola nasıl pişirilir - pirozlalı milföy tarifi
Milföye sarılı pirzola malzemeleri
6 kuzu pirzola
8 kare milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
100 gr mantar
Yarım sarı dolmalık biber
Yarım kırmızı dolmalık biber
Yarım yeşil dolmalık biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
karabiber
Milföye sarılı pirzola hazırlanışı
Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın
Mantarları temizleyip dilimleyin
Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri
çekirdekli kısımlarını temizleyip küp doğrayn
Soğanı soyup doğrayın
Sarımsakları soyup ezin
Pirzolaları tavada iki taraflı kızartın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin
Mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Salça, sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
Milföy hamurlarını buzluktan alıp oda
ısısında hafif yumuşayana kadar bekletin
6 milföy hamurunun ortalarına birer pirzola
yerleştirip mantarlı karışımı etlerin üzerlerine paylaştırın
Milföyün kenarlarını etin yarısı açık kalacak şekilde üst üste kapatın
Kalan hamurları yıldız şekilli kalıpla kesin
Elde ettiğiniz 6 yıldız hamurla süslemeleri yapın
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul