Konu
:
Dikebrike
Yalnız Mesajı Göster
Dikebrike
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dikebrike
Osmanlı Dikebrike - Dikebrike Tarifi - Dikebrike Yapılışı
(Kor üstünde çömlek)
Et orta büyüklükte kuşbaşı doğranıp çömleğe atılır
Çömleğe biraz tuz, bir avuç kabuğu soyulmuş nohut, kişniş otu, kişniş tohumu, doğranmış kuru soğan ve pırasa eklenir
Üstünü örtecek kadar su katılıp kaynatılır, kaynadıktan sonra köpüğü alınır
Üzüm sirkesiyle murrî ve iyice dövülmüş biber eklenip karıştırılarak yemeğin lezzeti ortaya çıkıncaya kadar pişirilir
Bazıları şeker katarak yemeği tatlandırır
İyice pişince çömleğe biraz karışık baharat atılır
Yemek kor üstünde dinlenmeye bırakılır
Dinlenince indirilir
Kitâbü't-Tabih 13
yy yemek kitabı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul