Konu
:
Etli Topalak
Yalnız Mesajı Göster
Etli Topalak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Topalak
Konya Yöresi Etli Topaak - Etli Topalak Tarifi - Etli Topalak Nasıl Yapılır
Malzemeler
750 gram kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz, karabiber
Üzerine:
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı
DERİN bir kaseye kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi koyup yoğurun
Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın
Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutu haşlayın
Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun
Tereyağını bir tencereye alın ve domatesle biber salçasını ekleyip kokuları gidene kadar kavurun
Et suyu veya suyu ilave edip kaynatın
Köfte ve nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin
Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın
Elmas Yetgin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul