Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Kuzu Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kuzu Haşlama



Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Yapılışı - Kuzu Haşlama Malzemeleri

MALZEMELER

-1 kilo yağsız kuzu eti

-3-4 adet küçük boy kuru soğan

-3-4 adet küçük boy patates

-sıvı yağ

-salça

-tuz


YAPILIŞI

Yağ tencerede kızdırılır Et ilave edilip suyunu salıp tekrar çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir Suyunu çekince etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip, bu şekilde 20 dakika pişirilir, içerisine ayıklanıp yıkanmış soğanlar ve patatesler bütün otarak eklenir Ayrı bir kapta salça ve tuz bol suyla ezilip etlerin üzerine dökülür Kapağı kıyı biçimde et kolay ayrılır hale gelinceye kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla