Konu
:
Kuzu Kapama - Şahsene Hanım'ın Mutfağı - Kırklareli
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama - Şahsene Hanım'ın Mutfağı - Kırklareli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama - Şahsene Hanım'ın Mutfağı - Kırklareli
Kuzu Kapama - Şahsene Hanım'ın Mutfağı: Kırklareli
Malzemeler:
Yarım kg pirinç (pirinç kullanacağımız tepsinin tabanını örtecek kadar olmalı)
3 adet kuru soğan
1
5 kg kemikli kuzu eti (kuzunun ön kolundan olmalı / tercihe göre oğlak da olabilir)
Yarım demet taze soğan
1 demet taze nane
3 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı:
1,5 kg kuzu eti yıkanarak temizlenir
Ardından kuzu etleri düdüklü tencereye yerleştirilir
Etin kilosu kadar su ekleneceği için içerisine 1,5 bardak su konularak kapağı açık bir şekilde yüksek ocak ateşte pişmeye bırakılır
3 adet kuru soğanın kabukları soyularak rendelenir ve kaynamakta olan etlere ilave edilir
İçerisine 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır
Buharı çıkınca ocağın altı kısılır ve ortalama 30 dakika pişirilir
Eğer düdüklü tencereniz yok ise aynı işlemi herhangi bir tencerede de yapabilirsiniz ancak ortalama 1-1,15 saat sürebilir
Fırın tepsisinin alt zemini gözükmeyecek şekilde pirinçler yayılır ardından önceden kaynatılmış olan su ile 3 yemek kaşığı tuz ilave edilerek dinlenmeye bırakılır
Ortalama 5 dakika bekletilmesi yeterli olacaktır
Bu süreçte 1 demet taze nane ile yarım demet taze soğan temizlenerek iri parçalar halinde doğranır
Tuzlu suda bekleyen pirinçlerin suyu dökülür, yeniden duru sudan geçirilerek süzülür
Tepsiye yerleştirilen pirinçlerin üzerine doğranmış taze nane ile taze soğanlar serpiştirilir
Düdüklü tencerede haşlanmış olan kemikli kuzu eti süzgeçli kepçe yardımı ile tencereden alınarak pirinçli tepsiye yerleştirilir
Etlerin haşlanmış olduğu suyun 1 litresini tepsiye ilave edip çok yağlı olmaması açısından üzerine yarım litreye yakın su eklenerek önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir
Fırının alt kısmında 210 derecede 30 dakika pişirilmelidir
Ara ara pirinçler kontrol edilerek diri kalmaması açısından su eklenebilir
Kapama ortalama 40 dakikada yapılmaktadır
Yemeğimiz 6-8 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul