Konu
:
Barbunyalı Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Kuzu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Kuzu
Barbunyalı Kuzu Tarifi - Barbunyalı Kuzu Nasıl Yapılır - Barbunyalı Kuzu Malzemeleri
Barbunyalı kuzu (düdüklü)
Yarım kg kemiksiz kuzu omuz rostosu
3 baş orta boy soğan
2 ila 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
tuz ve karabiber
1 diş sarımsak
2-1/2 bardak su
1 çay kaşığı karışık kurutulmuş ot (bir dal maydanoz
2 dal kekik
1 defne yaprağı (tülbent içinde bağlanmış olarak)
1 kavanoz barbunya
2 yemek kaşığı soğuk su
1 -1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
garnitür olarak doğranmış maydanoz
2-2
5 cm'lik küpler halinde kesilmiş kuzu etini ve soyulmuş ve doğranmış soğanları, düdüklü tencerede, eritilmiş tereyağında, orta ateşte hafifçe kızartın
Tuz ve karabiber ekleyin
Sarımsağı soyup sarımsak kıyıcıda doğradıktan sonra, su ve otlarla beraber karışıma ekleyin
Kapağı kapatın, basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 25 dakika pişirin
Buharı boşaltın
Kapağı açın, fasulyeleri ekleyin ve bir miktar sıvı ilave edin
Kapağı kapatın, ye tekrar basınç ayarını 2'ye getirdikten ve buhar çıktıktan sonra 5 dakika pişirin
Buharı yavaşça salıverin
Soğuk su ve mısır nişastasını kıvama gelinceye kadar karıştırın, tenceredeki sıvıya ekleyin
Sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin
Servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul