Konu
:
Bezelyeli Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Pirzola
Bezelyeli Pirzola Tarifi - Bezelyeli Pirzola Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pirzola Malzemeleri
BEZELYELİ PİRZOLA
MALZEMESİ:
1 kg
bezelye - 1 çorba kaşığı salça - 4 adet dana pirzolası - 2 çorba kaşığı un - 100 gr
margarin - 2 demet maydanoz - yarım su bardağı et suyu
SÜSLEMEK İÇİN: Biraz maydanoz - 2 adet domates
YAPILIŞI: Bezelyeyi ayıklayın
Yıkayın ve süzün
Bir tencerede margarini ve salçayı eritin
Bezelyeyi buna ilâve ederek yeteri kadar su ve et suyunu koyun ve pişirin
Bezelyeyi ateşten indirmeden önce, tuz ve karabiber ilâve edin
Diğer tarafta dana pirzolasını
tuz ve karabiber ile tadlandırın
Dana pirzolasını bu una bulayarak, kızdırılmış zeytinyağı bulunan tavada iki yüzünü de kızartın
Pirzolaları tavadan alın
Servis tabağına bezelyeyi koyun, üzerine dana pirzolalarını yerleştirin
Kıyılmış maydanozu üzerine ekin
Parça domates ve maydanoz yaprakları ile eti süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul