06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kuzu Şiş
Bezelyeli Kuzu Şiş Tarifi - Bezelyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Şiş Malzemeleri
Bezelyeli Kuzu Şiş
MALZEMELER
150gr Sultani bezelye
400gr kuzu filetosu
2 adet limon
1 dişsarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
10 adet kiraz domates
Tuz,Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın Süzüp, kurulayın
Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın Bu
parçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48
parçaya ayırın
Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dövün
Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip pürüzsüz bir hamur
kıvamına getirin Karışımı bir tencereye boşaltın Eti ilave edip, karışıma
bulayın Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın
Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı açık kalacak şekilde sarın
Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla
dizin Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar
pişirip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|