Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Kuzu Şiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Kuzu Şiş



Bezelyeli Kuzu Şiş Tarifi - Bezelyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Şiş Malzemeleri



Bezelyeli Kuzu Şiş


MALZEMELER

150gr Sultani bezelye

400gr kuzu filetosu

2 adet limon

1 dişsarmısak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

3-4 sap maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

10 adet kiraz domates

Tuz,Karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın Süzüp, kurulayın

Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın Bu

parçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48

parçaya ayırın

Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dövün

Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip pürüzsüz bir hamur

kıvamına getirin Karışımı bir tencereye boşaltın Eti ilave edip, karışıma

bulayın Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın

Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı açık kalacak şekilde sarın

Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla

dizin Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar

pişirip, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla