Konu
:
Antakya Eşki Aşı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Antakya Eşki Aşı Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antakya Eşki Aşı Tarifi
Malzemeler:
• 1 kg olgun domates
• 1 baş soğan
• 3 diş sarmısak
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1
5 yemek kaşığı margarin
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı nane
• 4 bardak su
Köftesi için:
• 250 g köftelik bulgur
• 250 g yağsız et
• 1 küçük soğan
• 1 yemek kaşığı pul biber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı un
Köfte içi için:
• 100 g iç yağı veya margarin
• 1 çay kaşığı tuz
• Bir tutam kıyılmış maydanoz
• Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğan ve sarmısakları kıyıp, margarinde hafifçe ölmelerini sağlayın
Domateslerin kabuklarını soyun ve bir süzgeç yardımıyla ezerek püre haline getirin
Şeker, salça, tuz ve su ilave ederek pişmeye bırakın
Köftesini oruk köftesi hazırlar gibi hazırlayın (bkz
Oruk)
Köfte içini, dövülmüş iç yağı ya da margarini tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla ovuşturarak hazırlayın
Köftenin yarısını misket büyüklüğünde yuvarayın
Diğer yarısını da, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, serçe parmağınız yardımıyla oyun ve içine hazırlamış olduğunuz köfte içini doldurun
Ağzını kapatıp mekik şekli verin
Hazırladığınız bu malzemeleri pişmekte olan çorbanın içine atın ve pişinceye kadar kaynatın
Ateşten indirmeye yakın nanesini katın
Sıcak servis yapın
Tek başına veya tüm oruk çeşitleri ile beraber yenilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul