Konu
:
Milföyde Sebzeli Et Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Sebzeli Et Kavurma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Sebzeli Et Kavurma
milföylü yemek tarifleri - milföy hamuru ile et yemeği - sebzeli et kavurma nasıl yapılır
Malzemeler
700 gr dana kuşbaşı
2'şer sarı ve yeşil dolmalık biber
3 dikdörtgen milföy hamuru
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı sıcak su
2-3 dal fesleğen
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Eti yıkayıp iyice süzün
Biberleri temizleyip küp doğrayın
Sarımsakları soyup ezin
Ayçiçeği yıı ğını tencerede kızdırıp et ve sarımsağı kavurun
Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Sıcak suyu ekleyip pişirin
Milföyleri merdane ile çok az inceltip fırın kalıbı büyüklüğünde 2 yuvarlak hamur kesin
Artan hamurlardan kalıbın kenar uzunluğunda 2 şerit kesip süslemek için yaprak ve gül motifli hamurlar hazırlayın
Yuvarlak hamurlardan birini kalıbın dibine yayıp çatalla yer yer delin
Şerit hamurlarla kalıbın kenarını kaplayın
Diğer yuvarlak hamurun üzerini yaprak ve gül şeklindeki hamurlarla süsleyin
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp hamurların üzerlerine sürün
180 dereceli fırında pişirin
Fırından alıp kalıplını çıkarın ve soğutun
Sebzeli eti milföy kabının içine ilave edin
Fesleğenle süsleyin
Milföy kapağı kapatıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul