Yalnız Mesajı Göster

Milföyde Sebzeli Et Kavurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Sebzeli Et Kavurma



milföylü yemek tarifleri - milföy hamuru ile et yemeği - sebzeli et kavurma nasıl yapılır

Malzemeler


700 gr dana kuşbaşı

2'şer sarı ve yeşil dolmalık biber

3 dikdörtgen milföy hamuru

4 diş sarımsak

4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Yarım su bardağı sıcak su

2-3 dal fesleğen

Tuz, karabiber

Üzeri için

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı süt

Yapılışı


Eti yıkayıp iyice süzün Biberleri temizleyip küp doğrayın Sarımsakları soyup ezin Ayçiçeği yıı ğını tencerede kızdırıp et ve sarımsağı kavurun Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin Tuz ve karabiberle tatlandırın Sıcak suyu ekleyip pişirin Milföyleri merdane ile çok az inceltip fırın kalıbı büyüklüğünde 2 yuvarlak hamur kesin Artan hamurlardan kalıbın kenar uzunluğunda 2 şerit kesip süslemek için yaprak ve gül motifli hamurlar hazırlayın Yuvarlak hamurlardan birini kalıbın dibine yayıp çatalla yer yer delin Şerit hamurlarla kalıbın kenarını kaplayın Diğer yuvarlak hamurun üzerini yaprak ve gül şeklindeki hamurlarla süsleyin Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp hamurların üzerlerine sürün 180 dereceli fırında pişirin Fırından alıp kalıplını çıkarın ve soğutun Sebzeli eti milföy kabının içine ilave edin Fesleğenle süsleyin Milföy kapağı kapatıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla