Konu
:
Söğürme
Yalnız Mesajı Göster
Söğürme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Söğürme
Niğde Mutfağından – Söğürme – Söğürme Nedir – Söğürme Malzemeleri – Söğürme Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1,5-2 kg kuzu eti
( but ve kemikli kaburga kısmı)
8-10 adet yeşil biber
8-10 adet arpacık soğanı
tuz, kekik
Yapılışı:
Bir tahta üstünde keskin bir bıçakla kuzu budundan el ayası büyüklüğünde külbastılar çıkartılır
Bu külbastılara, yöremizde söğürme denir
Kuzunun kaburga kısmı da kemikli olarak kullanılır
Etler tek tek tuzlanır
Büyükçe bir tepsi yağlanır
Önce yıkanmış yeşil biberler dizilir
Üstüne tuzlanmış kemikli etler yerleştirilir
Küçük arpacık soğanları aralara serpiştirilip,kekik ekildikten sonra odun ateşi ile yakılan çarşı fırınlarında pişirilir
Etler tamamen suyunu bırakıp çektikten ve hafifçe kızardıktan sonra servis edilir
Mangal ateşinde de etler çok kurutulmadan her iki tarafı çevrile çevrile pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul