Konu: Söğürme
Yalnız Mesajı Göster

Söğürme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söğürme



Niğde Mutfağından – Söğürme – Söğürme Nedir – Söğürme Malzemeleri – Söğürme Nasıl Yapılır

Malzemeler:


1,5-2 kg kuzu eti


( but ve kemikli kaburga kısmı)


8-10 adet yeşil biber


8-10 adet arpacık soğanı


tuz, kekik


Yapılışı:


Bir tahta üstünde keskin bir bıçakla kuzu budundan el ayası büyüklüğünde külbastılar çıkartılır Bu külbastılara, yöremizde söğürme denir Kuzunun kaburga kısmı da kemikli olarak kullanılır Etler tek tek tuzlanır Büyükçe bir tepsi yağlanır Önce yıkanmış yeşil biberler dizilir Üstüne tuzlanmış kemikli etler yerleştirilirKüçük arpacık soğanları aralara serpiştirilip,kekik ekildikten sonra odun ateşi ile yakılan çarşı fırınlarında pişirilir Etler tamamen suyunu bırakıp çektikten ve hafifçe kızardıktan sonra servis edilir Mangal ateşinde de etler çok kurutulmadan her iki tarafı çevrile çevrile pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla