Yalnız Mesajı Göster

Kolay Patatesli Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Patatesli Biftek



Patatesli Biftek - Biftek Tarifi - Biftek Nasıl Pişirilir - Et Yemekleri Tarifi


MALZEMELER


750 gr biftek

5 diş sarımsak

2 çorba kaşığı salça

3 çorba kaşığı katıyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 kg patates

Yeterince tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı

YAPILIŞI:


Eti alırken, kontrfile tarafından 3 cm kalınlığında kestirerek alın, kasaptan İyice dövdürün İnce kestirirseniz, pişince kuru ve lezzetsiz olacaktır Biftekleri tuz ve karabiberle iyice ovun Üzerine zeytinyağı sürün Tavaya katı yağ koyup kızdırın Biftekleri her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın Kızarmış biftekleri bir tepsiye dizin


Aralarına defne yaprağı koyun Biftekleri pişirdiğiniz tavaya, salça ve katı yağ koyarak sosunuzu hazırlayın Salça yağ ile iyice karışınca biraz su ilave ederek sulandırın Bu sulu sosu tepsideki bifteklerin üzerine dökün sarımsak dişlerini iki, üç parçaya bölerek bifteklerin arasına serpiştirin


Hepsinin üstünü örtecek kadar su koyup, yeterince tuz ve karabiber ekin Tepsinin üstünü örterek orta hararetli ateşte ağır ağır pişirin

Öte yandan, patatesleri kurumasın diye üstü kapalı olarak yumuşak kıvamda kızartın Bu kızarmış patatesleri, çatal batacak hale gelmiş bifteklerin üstüne dizin Tepsinin ağzını tekrar kapayıp yarım saat kadar hafif ateşte pişirin Üzerine kekik serperek sıcak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla