Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Bonfile



Bonfile Tarifi - Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır - Et Yemekleri




Malzemeler


Tukaş Enginar’dan 4 enginar

4 çorba kaşığı zeytinyağı

400 g bonfile

2 orta boy havuç

200 g arpacık soğan

3 diş sarımsak

½ çay kaşığı tozşeker

4 defne yaprağı

½ demet dereotu

½ çay kaşığı karabiber

Tuz


Tarifi


Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin

Sarımsakları soyup, ince ince dilimleyin

Arpacık soğanların kabuklarını soyun Havuçları ve derotunu temizleyip, incecik dilimleyin

Zeytinyağının yarısını tavaya dökün ve eti kısık ateşte kavurun Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, pişirin

30x30 cm ebatlarında yağlı kağıt kesin

Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin

Yağlı kağıdın kenarlarını yukarıya doğru kaldırın

Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defne yapraklarını enginarların içine paylaştırın

Üzerlerine ve altlarına çok az kaynar su ilave edin

Yağlı kağıdın kenarlarını enginarların üzerine kapatın

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin

Dilerseniz bu yemeği Tukaş Acı Biber Turşusu ile servis yapabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla