Yalnız Mesajı Göster

Erikli Dana Rostosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Dana Rostosu



Rosto Tarifi - Rosto Yapılışı - Erikli Rosto - Dana Rosto


Kullanılacak malzeme


(4 kişi için):


800 gram kemiği çıkarılmış süt danası (kontrfile),

2 çorba kaşığı zeytinyağı,

20 gram tereyağı,

12 kuru mürdüm eriği,

12 dilim füme edilmiş pançeta,

yeteri kadar tuz ve karabiber


Yapımı :


Mürdüm eriğini ılık suda birkaç saat ıslatmalı

Geniş bir güvece tereyağıyle zaytinyağını koyup ısıtmalı Sonra bunların içine güzelce derlenip bağlanmış olan eti oturtmalı ve çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı


Etin her yanı nar gibi kızarınca güveci orta ısılı bir fırına koymalı ve vakit vakit üstünü salçasıyle ıslatarak eti bir saat pişirmeli

Et iyice plşince güveci fırından çıkarıp tuzlayıp biberlemeli

Erikleri sudan çıkarıp kurulamalı ve her birini bir pançeta dilimine sarıp çok kızgın bir fırına koymalı ve on dakika pişirmeli


Eti dilimlemeli, bunun 100 gram kadarını yani dört dilimini bir başka yemek için ayırdıktan sonra geri kalanını servis tabağına yerleştirmeli Dilimlerin çevresini de füme pançetaya sarılmış mürdüm erikleriyle süslemeli

Bu rostonun yanı sıra bir patates püresi veya elma püresi servis yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla