Konu
:
Erikli Dana Rostosu
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Dana Rostosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Dana Rostosu
Rosto Tarifi - Rosto Yapılışı - Erikli Rosto - Dana Rosto
Kullanılacak malzeme
(4 kişi için):
800 gram kemiği çıkarılmış süt danası (kontrfile),
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
20 gram tereyağı,
12 kuru mürdüm eriği,
12 dilim füme edilmiş pançeta,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı :
Mürdüm eriğini ılık suda birkaç saat ıslatmalı
Geniş bir güvece tereyağıyle zaytinyağını koyup ısıtmalı
Sonra bunların içine güzelce derlenip bağlanmış olan eti oturtmalı ve çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı
Etin her yanı nar gibi kızarınca güveci orta ısılı bir fırına koymalı ve vakit vakit üstünü salçasıyle ıslatarak eti bir saat pişirmeli
Et iyice plşince güveci fırından çıkarıp tuzlayıp biberlemeli
Erikleri sudan çıkarıp kurulamalı ve her birini bir pançeta dilimine sarıp çok kızgın bir fırına koymalı ve on dakika pişirmeli
Eti dilimlemeli, bunun 100 gram kadarını yani dört dilimini bir başka yemek için ayırdıktan sonra geri kalanını servis tabağına yerleştirmeli
Dilimlerin çevresini de füme pançetaya sarılmış mürdüm erikleriyle süslemeli
Bu rostonun yanı sıra bir patates püresi veya elma püresi servis yapılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul