Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Biftek Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Biftek Nasıl Pişirilir



Biftek Tarifi - Soğanlı Biftek Yapılışı - Biftek Pişirme



Malzemeler


450 gr dana bifteği

1 bardak domates sosu,

1 yemek kaşığı zeytinyağı yada margarin,

1/2 tatlı kaşığı fesleğen,

1/2 tatlı kaşığı kekik,

1/2 çay kaşığı karabiber,

1 diş kıyılmış sarımsak,

2 adet iri soğan


Hazırlanışı


Sos için domates suyu, yağ, fesleğen, kekik, karabiber ve sarmısağı karıştırıp bir kenara ayırın Bifteği, yağlarını temizledikten sonra 25 cm kalınlığında 4 eşit parçaya bölün Sosu plastik bir torbaya boşaltın, torbayı derin bir kaseye yerleştirin Eti de sosun içine koyun ve torbanın ağzını sıkı sıkı kapatın Bifteği sosun içinde iyice çevirin


Bu halde bir gece buzdolabında bekletin Sonra sosu ayrı bir kaba süzün Soğanları halka şeklinde doğrayarak kare biçimindeki bir alüminyum folyo üzerine yerleştirin Ayırdığınız sosun yarım bardağını soğanlar üzerine gezdirin Sonra alüminyum folyoyu sıkıca paketleyin Eti ve folyo içindeki soğan paketini ızgarada pişirin


Bifteğin içi hafif pembe kalacak şekilde 8-10 dakika pişirin Soğan paketini ve bifteği sürenin yarısında çevirin, bifteğin üzerine sosu sürün Soğanları da 8 dakika daha yumuşayana kadar pişirin Soğanları paketten çıkarın ve servis tabağına yerleştirin Eti soğanların üzerine koyun Folyodaki sosu da üzerine dökörek servise sunun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla