Konu
:
Sivas Etli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Sivas Etli Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sivas Etli Ekmek
Malzemeler:
Hamuru İçin:
5 Su Bardağı Söke Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Su
İç Harcı İçin:
300 Gram Kıyma
3 Soğan
1 Su Bardağı Domates Püresi
2 Çorba Kaşığı Biber Püresi
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Geniş karıştırma kabına unu, ortasına mayayı koyun
Tuzu kenarlara serpin
Mayayı ortada hafif ezin biraz su ekleyin ve ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın
Hamur kıvama gelince üzerini hafif unlayarak mayalanmaya bırakın
İç harcı hazırlarken; soğanları ve maydanozu oğrayın
Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, maydanozu, domates ve biber pürelerini, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırın
Mayalanan hamuru 6-7 bezeye ayırın
Bezeler biraz büyük olmalı
Unlayarak ince uzun şekilde açın
Yağlanmış tepsiye açılan hamuru serip iç harcı tamamına yayın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul