06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Virginia Tarzı Dana But
dana but nasıl pişirilir - dana but virginia usulü - zencefilli dana budu tarifi - ananaslı but
MALZEME
3 5 - 4 kiloluk dana but,
100 g orta acılı hardal,
75 g esmer seker,
1 yemek kasığı portakal kabuğu rendesi,
4 dis sarmısak,
10 g taze zencefil,
1 kutu ananas kompostosu (570 g),
150 g kayısı,
100 ml etsuyu (komprime)
Tarifi
1 Eti temizleyin ve büyük bir tencereye oturtun, üzerine hardalın yarısını sürün Şekeri portakal kabuğu rendesi ile karıştırın ve etin üstünü kaplayın
2 Sarmısağı ve zencefili soyarak kıyın Meyveleri doğrayın, et suyu ve ananas suyu ile birlikte tencereye koyun
3 Eti, 200 derecede (gazlı fırın 3) ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişirin, çıkarın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin
4 Tencerenin içindekileri püre haline getirin, kalan hardalı karıştırın Sosu etin üstüne dökün
alıntı
|
|
|