Konu
:
Viyana Usulü Yulaflı Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Viyana Usulü Yulaflı Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Viyana Usulü Yulaflı Biftek
biftek nasıl pişirilir - yulaflı biftek - yulaflı şinitzel - yulaflı biftek tarifi
KULLANILACAK MALZEME:
5 x 150 g dana biftek (dövülerek inceltilmiş)
40 g (5 çorba kaşığı) un
Tuz taze çekilmiş karabiber
2 yumurtanın akı
75 g (3/4 su bardağı) kahvaltılık yulaf ezmesi
125 ml (1/2 su bardağı) ayçiçek yağı
45 g (3 çorba k
) Margarin
Süslemek için:
1 adet limon (ince dilimlenmiş)
YAPIMI:
Hafifçe dövülmüş dana bifteklerini bir kesme tahtasının üzerine koyup keskin bir bıçakla uzantılarını keserek biçimlendirin
Un tuz ve biberi tel süzgeçten eleyerek bir tepsi üzerine aktarıp kanştırın
Yumurta aklarını 1 çorba kaşığı su ile çırpın
Başka bir geniş kaba ise yulaf ezmesini yayın
Etleri sırasıyla una yumurta akına ve yulaf ezmesine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
(Dilerseniz biftekleri önce una iki taraflı yatırın sonra bir fırça ile yumurtayı bir tarafına bulayın
Yumurtalı tarafı yulafa yatırın ve üstte kalan tarafına da fırça ile yumurta akını sürün
Böylece biftekler önce unlanmış sonra da yulafa batırılmış olacaktır
)
Çiçek yağı ve Margarin'i bir tavada kızdırın
Yağ iyice kızınca yulafa bulanmış biftekleri tavaya koyup bir kez alt üst ederek 7-8 dakika her iki yanlan da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Biftekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlannı süzdürün
Yulaflı şnitzelleri önceden ısıtılmış tabaklara aktarın
Yanına patates salatasını koyun
Şnitzelleri birer dilim limon ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul