Yalnız Mesajı Göster

Viyana Usulü Yulaflı Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Viyana Usulü Yulaflı Biftek



biftek nasıl pişirilir - yulaflı biftek - yulaflı şinitzel - yulaflı biftek tarifi


KULLANILACAK MALZEME:


5 x 150 g dana biftek (dövülerek inceltilmiş)

40 g (5 çorba kaşığı) un

Tuz taze çekilmiş karabiber

2 yumurtanın akı

75 g (3/4 su bardağı) kahvaltılık yulaf ezmesi

125 ml (1/2 su bardağı) ayçiçek yağı

45 g (3 çorba k) Margarin

Süslemek için:

1 adet limon (ince dilimlenmiş)


YAPIMI:


Hafifçe dövülmüş dana bifteklerini bir kesme tahtasının üzerine koyup keskin bir bıçakla uzantılarını keserek biçimlendirin Un tuz ve biberi tel süzgeçten eleyerek bir tepsi üzerine aktarıp kanştırın Yumurta aklarını 1 çorba kaşığı su ile çırpın Başka bir geniş kaba ise yulaf ezmesini yayın


Etleri sırasıyla una yumurta akına ve yulaf ezmesine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin (Dilerseniz biftekleri önce una iki taraflı yatırın sonra bir fırça ile yumurtayı bir tarafına bulayın Yumurtalı tarafı yulafa yatırın ve üstte kalan tarafına da fırça ile yumurta akını sürün Böylece biftekler önce unlanmış sonra da yulafa batırılmış olacaktır)


Çiçek yağı ve Margarin'i bir tavada kızdırın Yağ iyice kızınca yulafa bulanmış biftekleri tavaya koyup bir kez alt üst ederek 7-8 dakika her iki yanlan da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin


Biftekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlannı süzdürün

Yulaflı şnitzelleri önceden ısıtılmış tabaklara aktarın Yanına patates salatasını koyun Şnitzelleri birer dilim limon ile süsleyip sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla