Yalnız Mesajı Göster

Marine Edilmiş Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marine Edilmiş Bonfile



Malzemeler:

300 gr dilimlenmiş bonfile
1 bardak süt
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yaprak karalahana
1 bardak krema
1 tatlı kaşığı şeker


Yapılışı:

Soğan rendelenir ve suyu sıkılır ve süt ile karıştırılırDilimlenmiş bonfileleri 1 gün boyunca bu sütün içinde bekletilir1 adet soğan ince ince doğranır ve güveç yada normal tencereye yağ koymadan 1 kaşık şeker ile pişirilirSoğanlar pembeleşince etler sütün içinden çıkartılır ve soğanlar ile pişirilmeye devam edilir1 bardak sıcak su eklenir ve su çektikçe ilave edilirYaklaşık 30-40 dakika sonra etin suyu kahverengi olması gerekiyorİnce doğranmış karalahanalarda eklenir 15 dakika daha pişirildikten sonra krema ilave edilirAltı kısılan ocaktan 5 dakika sonra servise hazır hale getirilir


Özgür Sef'in tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla