Konu
:
Etli Patlıcan Çanakları
Yalnız Mesajı Göster
Etli Patlıcan Çanakları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Patlıcan Çanakları
Malzemeler
• 3 adet Bostan Patlıcanı
• 500 gram kuşbaşı Kuzu eti
• 3 adet Sivri Biber
• 3 adet Domates
• 1 çorba kaşığı tereyağ
Beşamel Sosu için;
• 3 çorba kaşığı Un
• 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
• 2 su bardağı Süt
• 3 çorba kaşığı Tereyağ
• Kızartmak için Sıvı Yağ
• Tuz, Karabiber ve Kırmızıbiber
Tarif
Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölün
Ortalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin
Patlıcanları tuzlu suda bekletin
Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun
Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin
iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin
Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk
kadar kızartın
Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın
Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın
Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin
Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun
Sütü ilave edip karıştırın
Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın
Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk
daha fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul