Yalnız Mesajı Göster

Narlı Ve Bademli Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Ve Bademli Et






Malzemeler:


1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et

5 soğan

5 diş sarımsak

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 su bardağı nartanesi

1 su bardağı file badem

7-8 dal maydanoz

1 kase kızarmış patates

Tuz, karabiber


Malzemeler:


Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın Maydanozun yarısını kıyın

Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin


Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin


Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın Ocaktan alın


Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla