Konu
:
Narlı Ve Bademli Et
Yalnız Mesajı Göster
Narlı Ve Bademli Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narlı Ve Bademli Et
Malzemeler:
1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et
5 soğan
5 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı nartanesi
1 su bardağı file badem
7-8 dal maydanoz
1 kase kızarmış patates
Tuz, karabiber
Malzemeler:
Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın
Maydanozun yarısını kıyın
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin
Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin
Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin
Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın
Ocaktan alın
Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin
Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul