Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Pirzola Pane

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Pirzola Pane



Kuzu Pirzola Pane tarifi - Kuzu Pirzola Pane yapilisi

Malzemeler

• 1 kg kuzu pirzolası (herbiri yaklaşık 100 g`lık 10 adet; ayıklanmış)

• 1/2 çay k tuz, taze çekilmiş karabiber

• 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı

• 120 g (1 su bardağı) un

• 3 yumurta (1 çorba k ayçiçek yağı ve 1 çorba k su katılarak çırpılmış)

• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu


METRDOTEL YAĞI İÇİN: ·


• 45 g (3 çorba k) margarin

• 1/4 limonun suyu

• 1/4 çay k kıyılmış maydanoz

• 1/4 çay k tuz, beyazbiber

Tarif


Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafıfçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip, atın Tuz ve biberi serpin Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin


Bir tavada ayçiçek yağım kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarım tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yam da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin


Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin

Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla