Konu
:
Kuzu Pirzola Pane
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzola Pane
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzola Pane
Kuzu Pirzola Pane tarifi - Kuzu Pirzola Pane yapilisi
Malzemeler
• 1 kg kuzu pirzolası (herbiri yaklaşık 100 g`lık 10 adet; ayıklanmış)
• 1/2 çay k
tuz, taze çekilmiş karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı
• 120 g (1 su bardağı) un
• 3 yumurta (1 çorba k
ayçiçek yağı ve 1 çorba k
su katılarak çırpılmış)
• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
METRDOTEL YAĞI İÇİN: ·
• 45 g (3 çorba k
) margarin
• 1/4 limonun suyu
• 1/4 çay k
kıyılmış maydanoz
• 1/4 çay k
tuz, beyazbiber
Tarif
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafıfçe bastırarak inceltin
Fazla yağlarını kesip, atın
Tuz ve biberi serpin
Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın
Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağım kızdırın
Yağ kızınca kuzu pirzolalarım tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yam da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın
2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın
Buzdolabında sertleştirin
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul