Konu
:
Osmanlı Gerdan Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Gerdan Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Gerdan Tatlısı
Gerdan Tatlısı Yemeği - Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Nasıl Yapılır
Koyun etinin mutlak gerdan yani boyun kısmı olması şarttır
Temizce boyun yıkanıp dört beş parça kesilerek kızgın sadede şöylece karartılır
Ne pek kuruyacak kadar ve ne de kızarmamış denmeyecek kadar bu vechile kızaran parçalar bir tencereye çıkarılarak mezkûr sade içinde iki nihayet üç tane de soğan çentilerek nar gibi kızartılır
Ve soğan da tencereye dökülür
Bununla beraber kızartan yağdan da hemen iki üç kaşık miktarı yine tencereye süzülür
Miktar-ı kifaye tuzu da konduktan sonra ateş üzerine oturtulur
Şimdi tencereye su konulacak yerde gerdan parçalarının üzerine çıkıp bir iki parmak da aşıncaya kadar hemen şıra kıvamında olmak üzere âlâsından üzüm pekmezi konulur
İşte böylece tertip edilen yahni piştikte ateşten indirilir
Ve hemen sahanlara çıkarılarak yenibahar ve tarçın gibi veyahut tarçın çiçeği tozu üzerine serptikten sonra sofraya getirtilir
Filhakika diğer et’imeye nispeten pek hoş olur
TC Kültür Bakanlığı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul